Tunézia újra fontos célpont lesz

Hírek , beszámolók, úti cél ajánlók

Tunézia újra fontos célpont lesz

Feltöltve: 2013-04-29

Két év szünet után nyitotta újra budapesti irodáját a Tunéziai Turisztikai Hivatal, amely május elején nagyszabású reklámkampányba kezd azzal a céllal, hogy még több magyar turistát ösztönözzön tunéziai utazásra.

Ebből a két lépésből világosan látszik, hogy Tunézia nagyon fontos szerepet szán beutazóturizmusában Magyarországnak. A 170 ezer eurós kampány és a 25 ezer euróba kerülő irodanyitás nyomán az idén a forgalom 20 százalékos forgalomnövekedésre számítanak a magyar piacon, ami körülbelül 25 ezer fő beutazását jelenti. A képviselet középtávú tervei között az szerepel, hogy 2016-ra a vendégek száma elérje az 50 ezer főt. Ebben sokat segíthetnek a charterjáratok és a Budapestről Tunéziába induló közvetlen légijárat újraindítása. A korábbi együttműködések felújításáról tárgyalnak a két ország utazási irodáinak szövetségei is.


A turizmus Tunéziában 7 százalékkal járul hozzá az ország GDP-jéhez, és a devizabevételek 19 százaléka is ebből az ágazatből származik. A turizmus azért is nagyon fontos Tunéziában, mert itt dolgozik az aktív népesség 12 százaléka, összesen 400 ezer fő.

Sokszínű turisztikai kínálat


Tunézia turisztikai kínálata nagyon sokszínű: tengerparti üdülés, egészség-, gyógy-, golf-, sivatagi, kulturális, MICE- és ökoturizmus szerepel a palettán. A turizmus gerincét a tengerparti üdülések képezik, hiszen itt gyönyörű strandok és modern hotelek várják a vendégeket. Tunézia tengerparti szakaszának hossza 1300kilométer, és a 856 hotel 80százaléka a partvonalon helyzekedik el.
Tunézia a második legjelentősebb thalassoterápiát kínáló célállomás Franciaország után. Több száz termálforrás található az országban, melyek terápiás hatását már a római korban biznyították. Világszerte elismeretek Tunézia magas színvonalú klinikái, és a tunéziai sebészek és plasztikai sebészeket szintén kiválónak tarták.


Évente körülbelül 70 ezer golfozó érkezik az országba. Jelenleg tíz pálya működik Tunéziában, kettőt éppen most építenek, hármat hamarosan elkezdenek, és további öt megvalósítását tervezik. A Szahara egyedi és különleges látványosság, amelyet homokdűnék, hegyi és tengerparti oázisok, berber és barlangfalvak tesznek változatossá.
Tunézia 3 ezer éves történelmét számos nagy civilizáció tette gazdagabbá, hét világörökségi helyszín található az országban.